Kérdése van? Írjon nekünk!
contact us

Ha kérdés merült fel Önben kérjük írjon nekünk vagy hívjon a +36 70 709 8326-os számon!

Köszönjük! Üzenetét sikeresen elküldtük! 

Oops! Kérjük próbálja meg újra!

25
Nov

Távol a zajtól és a szmogtól – a vidéki élet előnyei

I
November 25, 2019
Vidéken, friss levegőn felnőni

Talán a nagyvárosiak között is alig akad olyan, aki vitatná a nyugodt környezet egészséges fejlődésre gyakorolt fontos hatását. Amikor egy családban gyerek születik, mást se hallani a szakértőktől, a védőnőtől, az aggódó rokonoktól és a gyerekes barátoktól, minthogy az egészség egyik kulcsa a friss levegő. Ennek megfelelően napi szinten kapjuk a jó tanácsokat, miszerint igyekezzünk minél több időt a szabadban tölteni a babával. És ami a nagyvárosokban sokszor csak rengeteg macerával és utazással valósítható meg, az vidéken magától értetődik: ha az idő engedi, egész nap jó levegőn lehetünk.

Rosszabb napokon a szmog afféle búraként borul a nagyvárosokra. Az ipari létesítmények mellett leginkább az áthaladó teherautók és a dugóban araszoló személygépkocsik a felelősek a fojtogató, büdös, egészségkárosító levegőért. A játszóterek, óvodák, iskolák egy része is a forgalmas utak mentél létesült, vagyis a gyerekek már egészen kicsi koruktól kezdve ki vannak téve a káros anyagoknak.

Alattomos zajszennyezés

A levegő szennyezettsége mellett napjaink súlyos problémái közé tartozik a zajszennyezés is, ami kikerülhetetlen és megfékezhetetlen a nagyvárosokban. Roppant veszélyes jelenségről van szó, hiszen nemcsak a hallásra gyakorol káros hatást, de akár agyi és idegrendszeri károsodáshoz is vezethet. Nem ritka, hogy a pszichés problémák megjelenése is a magas fokú zajszennyezésnek a következménye.

Sokan álmodozunk csendes, nyugodt környezetről, ahol friss levegőt szívhatunk; ahol nem kell tartanunk a súlyos betegségeket okozó szállóportól, és ahol a folyamatos, elviselhetetlen zaj sem keseríti meg az életünket. Fontos, tudni, hogy ez az álom igenis megvalósítható. Magyarország számos tájegysége vonzó lehetőséget jelent az otthont keresők számára, és e vidékek között a Balaton kétségkívül a dobogósok között szerepel. Kisvárosai, mint Fonyód ideális helyszínt nyújtanak a boldog, kiegyensúlyozott élethez, úgy a családalapítás időszakában, mint a nyugdíjas években. Ha a vidéki élet mellett tesszük le a voksunkat, máris rengeteget tettünk testi-lelki egészségünkért.

További bejegyzések
5
Nov
Nyugodt nyugdíjas évek Fonyódon
I
November 5, 2019

A gondtalan gyerekkor után felnövünk, és jönnek a dolgos hétköznapok – évtizedeken át. Nem csoda, ha a nyugdíj felé közeledve sokan komolyan elgondolkodunk azon, hogyan tehetnénk minél felhőtlenebbé az időskorunkat. Néhány fontos döntéssel megtemethetjük a boldog nyugdíjas évek feltételeit – ezek közé tartozik, ha elhatározzuk, hogy Fonyódra tesszük át székhelyünket.

Tovább olvasom
21
Oct
Miért éri meg balatoni lakásba fektetni?
I
October 21, 2019

Egy ingatlan lehet meghitt családi fészek, a szürke hétköznapok elől menedéket nyújtó üdülő, vagy akár tökéletes befektetési lehetőség is. Értékállóságából adódóan mindenképp jó üzlet, kiváltképp egy olyan helyszínen, amely páratlan földrajzi adottságokkal rendelkezik.

Tovább olvasom
1
Oct
Minden, amit Fonyódról tudni érdemes
I
October 1, 2019

Fonyód különleges panorámája sokakat megbabonázott már. A Balaton déli partján fekvő település számos látnivalót tartogat az ideérkezőknek, ha pedig már erre járunk, érdemes a hely történelmével is közelebbről megismerkednünk. Fonyód több pontjáról is rendkívüli kilátás tárul elénk a Balatonra, így ezt semmiképp ne hagyjuk ki!

Tovább olvasom
Oldal tetejére
easy finder