Kérdése van? Írjon nekünk!
contact us

Ha kérdés merült fel Önben kérjük írjon nekünk vagy hívjon a +36 70 709 8326-os számon!

Köszönjük! Üzenetét sikeresen elküldtük! 

Oops! Kérjük próbálja meg újra!

5
Nov

Nyugodt nyugdíjas évek Fonyódon

I
November 5, 2019

Mivel az időskor eljön, ha akarjuk, ha nem, érdemes a lehető legpozitívabban hozzáállni, és kihozni belőle a maximumot. Mire elérjük a nyugdíjas kort, immár ledolgoztunk egy életet, felneveltük a gyerekeinket, vagyis eljött az idő, hogy a kötelességeket és kötelezettségeket félretéve végre magunkra is gondoljunk. Egy kicsit újra a magunk urai leszünk, hiszen egyszeriben sokkal több időnk marad arra, hogy olyasmivel foglalatoskodjunk, amihez épp kedvünk – és módunk – van. Persze az sem mindegy, hol töltjük a gondtalan nyugdíjas éveket. Lássuk, milyen érvek szólnak Fonyód mellett!

A természet közelsége. Azt mondják, a modern kor emberének egyik legnagyobb és legsúlyosabb következményekkel bíró problémája, hogy elszakadt a természettől. Aki Fonyódot választja otthonául, annak nem kell lemondania a természet közelségének páratlan élményéről. A lakókörnyezet meseszép, nagyokat lehet kirándulni a környéken, és persze a Balaton is karnyújtásnyira van.

És már el is érkeztünk a következő pozitívumhoz. Fonyódon rengeteg lehetőség adódik az egészséges életmód fenntartására: a friss levegőn tett séták és a Balaton selymes vizében való úszás nemcsak a testet, hanem a lelket is karbantartja.

Kisvárosi környezet. A kisvárosokban az a jó,hogy sokkal csendesebbek a nagyvárosoknál, miközben jóval ingergazdagabbak a kistelepüléseknél. Minden elérhető távolságban van, a posta, a háziorvos, a boltok, és a kulturális események között is bőven válogathatunk. Ráadásul szűkebb környezet is sokkal jobban ismeri egymást, egész kis lakóközösségek alakulnak ki, akiknek a tagjai összejárnak és figyelnek egymásra, vagyis egy kisvárosban szinte ismeretlen fogalom az elidegenedés. Mindez természetesen Fonyódra is igaz, ahol igazán stresszmentesen tölthetjük a nyugdíjas éveinket.

Unokázás. Ha aktív nagyszülők vagyunk, akkor bizony sok időt töltünk az unokákkal – és ha mindez Fonyódon történik,garantáltan fantasztikusan telnek majd a nyári szünetek.

Ha Ön is közelít a nyugdíjkorhatár felé, talán érdemes fontolóra vennie egy költözést, hiszen a fonyódi élet egyedülálló lehetőségeket rejt magában.

További bejegyzések
25
Nov
Távol a zajtól és a szmogtól – a vidéki élet előnyei
I
November 25, 2019

Azt mondják, aki vidékre születik, el sem tudja képzelni az életet egy zajos, rossz levegőjű, zsúfolt nagyvárosban, a nyüzsgő városi élethez szokott emberek pedig túlságosan lassúnak és ingerszegénynek érzik a vidéki létet. Bizonyára mindkét állításban van igazság, de egyvalami elvitathatatlan a kisvárosi, vidéki élettől: a nyugodt, csendes környezet áldásos mentálhigiénés hatásokkal bír.

Tovább olvasom
21
Oct
Miért éri meg balatoni lakásba fektetni?
I
October 21, 2019

Egy ingatlan lehet meghitt családi fészek, a szürke hétköznapok elől menedéket nyújtó üdülő, vagy akár tökéletes befektetési lehetőség is. Értékállóságából adódóan mindenképp jó üzlet, kiváltképp egy olyan helyszínen, amely páratlan földrajzi adottságokkal rendelkezik.

Tovább olvasom
1
Oct
Minden, amit Fonyódról tudni érdemes
I
October 1, 2019

Fonyód különleges panorámája sokakat megbabonázott már. A Balaton déli partján fekvő település számos látnivalót tartogat az ideérkezőknek, ha pedig már erre járunk, érdemes a hely történelmével is közelebbről megismerkednünk. Fonyód több pontjáról is rendkívüli kilátás tárul elénk a Balatonra, így ezt semmiképp ne hagyjuk ki!

Tovább olvasom
Oldal tetejére
easy finder