Kérdése van? Írjon nekünk!
contact us

Ha kérdés merült fel Önben kérjük írjon nekünk vagy hívjon a +36 70 709 8326-os számon!

Köszönjük! Üzenetét sikeresen elküldtük! 

Oops! Kérjük próbálja meg újra!

1
Oct

Minden, amit Fonyódról tudni érdemes

I
October 1, 2019

Mesébe illő panorámájáról híres a Balaton délipartján fekvő Fonyód. A fonyódi hegyekről elénk táruló kilátás, a Balaton kékes-zöldes víztükre, az északi part hegyeinek látványa olyan hatást kelt,mintha csak egy szép képeslapot néznénk. Azzal a különbséggel, hogy itt nem egy mesterien megkomponált képet látunk, hanem a természet igazi csodáját, a település sajátos földrajzi fekvésének különlegességét, mely nemcsak a külföldi turisták, de minden magyar nyaraló számára maradandó élményt nyújt. A balatoni üdülőhelyek között Fonyód közkedvelt úti cél, érkezzen családosan ide az ember vagy baráti társasággal egy kis kikapcsolódásra. Szerelmesek, friss házasok számára is tökéletes választás, hiszen a város és környéke telis-tele van meghitt,romantikázásra alkalmas helyekkel.

Fotó - Posza Róbert Photography - http://poszarobert.com/foto/
Fonyód történelme is figyelemre méltó

Mivel Fonyódnál a Balaton vízállása igen magas, egykoron a helyet szigetként tartották számon. A település történelmi események lenyomatait hordozza magán. A XVI. század közepén többször is török ostrom alatt állt, a szabadságharc idején pedig még kietlen pusztaság volt, amit Széchenyi István kikötőépítési kezdeményezése változtatott meg. Fonyód csak a századfordulón vált igazi üdülőhellyé, amikor gróf Zichy Béla elkezdte felparcellázni a nyaralók számára a birtokában levő területeket.

Fonyódi látnivalók – minden, ami a szemnek szép

Kevés hely mondhatja el magáról, hogy már a vasútállomása is nevezetesség. A bélatelepi állomás épülete attól olyan különleges, hogy eredeti állapotában maradt fenn az utókor nagy örömére. A Várhegyi Széplátó a Várhegy négyszintes, faszerkezetű kilátója, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk, de ha nem elégszünk meg csupán egy ilyen élménnyel, ajánlott a Sípos-hegyi kilátóról is rátekinteni a magyar tengerre.Ha pedig már ott járunk, kanyarodjunk a Kripta Villa felé is, ami egyszerre borzongató és szívet melengető hely! Egy beteljesületlen házasság emlékét idézi, ahol egy különleges nászágy is látható. A legenda szerint, ha a szerelmesek megfogják egymás kezét a nászágy felett, örök életre együttmaradnak.

Kép forrása: http://fonyod.kornyeke.hu/en/varhegyi-szeplato-kilato

Szeretne a nagyváros zajából időnként kiszakadni? Akkor találjon rá új otthonára vagy nyaralójára Fonyódon az EdisonVillában!

További bejegyzések
25
Nov
Távol a zajtól és a szmogtól – a vidéki élet előnyei
I
November 25, 2019

Azt mondják, aki vidékre születik, el sem tudja képzelni az életet egy zajos, rossz levegőjű, zsúfolt nagyvárosban, a nyüzsgő városi élethez szokott emberek pedig túlságosan lassúnak és ingerszegénynek érzik a vidéki létet. Bizonyára mindkét állításban van igazság, de egyvalami elvitathatatlan a kisvárosi, vidéki élettől: a nyugodt, csendes környezet áldásos mentálhigiénés hatásokkal bír.

Tovább olvasom
5
Nov
Nyugodt nyugdíjas évek Fonyódon
I
November 5, 2019

A gondtalan gyerekkor után felnövünk, és jönnek a dolgos hétköznapok – évtizedeken át. Nem csoda, ha a nyugdíj felé közeledve sokan komolyan elgondolkodunk azon, hogyan tehetnénk minél felhőtlenebbé az időskorunkat. Néhány fontos döntéssel megtemethetjük a boldog nyugdíjas évek feltételeit – ezek közé tartozik, ha elhatározzuk, hogy Fonyódra tesszük át székhelyünket.

Tovább olvasom
21
Oct
Miért éri meg balatoni lakásba fektetni?
I
October 21, 2019

Egy ingatlan lehet meghitt családi fészek, a szürke hétköznapok elől menedéket nyújtó üdülő, vagy akár tökéletes befektetési lehetőség is. Értékállóságából adódóan mindenképp jó üzlet, kiváltképp egy olyan helyszínen, amely páratlan földrajzi adottságokkal rendelkezik.

Tovább olvasom
Oldal tetejére
easy finder