Kérdése van? Írjon nekünk!
contact us

Ha kérdés merült fel Önben kérjük írjon nekünk vagy hívjon a +36 70 709 8326-os számon!

Köszönjük! Üzenetét sikeresen elküldtük! 

Oops! Kérjük próbálja meg újra!

1
Oct

Minden, amit Fonyódról tudni érdemes

I
October 1, 2019

Mesébe illő panorámájáról híres a Balaton délipartján fekvő Fonyód. A fonyódi hegyekről elénk táruló kilátás, a Balaton kékes-zöldes víztükre, az északi part hegyeinek látványa olyan hatást kelt,mintha csak egy szép képeslapot néznénk. Azzal a különbséggel, hogy itt nem egy mesterien megkomponált képet látunk, hanem a természet igazi csodáját, a település sajátos földrajzi fekvésének különlegességét, mely nemcsak a külföldi turisták, de minden magyar nyaraló számára maradandó élményt nyújt. A balatoni üdülőhelyek között Fonyód közkedvelt úti cél, érkezzen családosan ide az ember vagy baráti társasággal egy kis kikapcsolódásra. Szerelmesek, friss házasok számára is tökéletes választás, hiszen a város és környéke telis-tele van meghitt,romantikázásra alkalmas helyekkel.

Fotó - Posza Róbert Photography - http://poszarobert.com/foto/
Fonyód történelme is figyelemre méltó

Mivel Fonyódnál a Balaton vízállása igen magas, egykoron a helyet szigetként tartották számon. A település történelmi események lenyomatait hordozza magán. A XVI. század közepén többször is török ostrom alatt állt, a szabadságharc idején pedig még kietlen pusztaság volt, amit Széchenyi István kikötőépítési kezdeményezése változtatott meg. Fonyód csak a századfordulón vált igazi üdülőhellyé, amikor gróf Zichy Béla elkezdte felparcellázni a nyaralók számára a birtokában levő területeket.

Fonyódi látnivalók – minden, ami a szemnek szép

Kevés hely mondhatja el magáról, hogy már a vasútállomása is nevezetesség. A bélatelepi állomás épülete attól olyan különleges, hogy eredeti állapotában maradt fenn az utókor nagy örömére. A Várhegyi Széplátó a Várhegy négyszintes, faszerkezetű kilátója, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk, de ha nem elégszünk meg csupán egy ilyen élménnyel, ajánlott a Sípos-hegyi kilátóról is rátekinteni a magyar tengerre.Ha pedig már ott járunk, kanyarodjunk a Kripta Villa felé is, ami egyszerre borzongató és szívet melengető hely! Egy beteljesületlen házasság emlékét idézi, ahol egy különleges nászágy is látható. A legenda szerint, ha a szerelmesek megfogják egymás kezét a nászágy felett, örök életre együttmaradnak.

Kép forrása: http://fonyod.kornyeke.hu/en/varhegyi-szeplato-kilato

Szeretne a nagyváros zajából időnként kiszakadni? Akkor találjon rá új otthonára vagy nyaralójára Fonyódon az EdisonVillában!

További bejegyzések
17
Sep
Az örök kérdés: déli vagy északi part?
I
September 17, 2019

Akár nyaralási célpontot, akár állandó otthont keresünk a Balaton mellett, elsőként azt kell eldöntenünk, hogy a déli vagy az északi partot válasszuk. Habár mindkét partszakasz számos látnivalóval és kikapcsolódási lehetőséggel kecsegtet, a praktikus szempontokat szemrevételezve már határozottan az egyik oldal felé billen a mérleg nyelve.

Tovább olvasom
1
Aug
Augusztusi programajánló
I
August 1, 2019

A nyár utolsó hónapját sem kell a négy fal között töltenünk, hiszen Fonyód és a Balaton jobbnál jobb programokkal vár minket. Augusztusban mindenki megtalálhatja a számítását, hiszen a gasztronómia szerelmeseinek éppúgy tudunk kikapcsolódást ajánlani, mint a kutyabarátoknak vagy éppen a rockzene rajongóinak.

Tovább olvasom
19
Jul
Rédli András Fonyódról és az Edison Villáról
I
July 19, 2019

Rédli András – vagy, ahogy sokan ismerik, az Ezredes – a 2019-es brazíliai olimpián szerzett bronzérmet párbajtőrben, emellett pedig világ- és Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet. A 35 éves fiatalember a Balaton partjáról származik, gyökereihez pedig a mai napig hű maradt. Büszkék vagyunk rá, hogy a jeles sportolót is az Edison Villa leendő lakói között köszönhetjük, interjúnkból pedig az is kiderül, miért tartja különlegesnek Fonyódot és a Villasort.

Tovább olvasom
Oldal tetejére
easy finder