Kérdése van? Írjon nekünk!
contact us

Ha kérdés merült fel Önben kérjük írjon nekünk vagy hívjon a +36 70 709 8326-os számon!

Köszönjük! Üzenetét sikeresen elküldtük! 

Oops! Kérjük próbálja meg újra!

19
Dec

Egyedülálló kilátó épül a Szaplonczay sétány mellett

I
December 19, 2018

Az Edison Villa építése nyáron megkezdődött Fonyód egyik leghangulatosabb részén, a Bartók Béla utcában a Szaplonczay sétány közelében. Ezzel párhuzamosan a település is tovább fejlődik köszönhetően a balatoni kilátók fejlesztését megcélzó projektnek, melyet a Turisztikai Ügynökség koordinál. Közel 40 000 fő látogat el városunkba évente, hogy megcsodálja a sétányról elétáruló balatoni panorámát. A fejlesztésben résztvevő – mind a három – kilátó a most épülő Edison Villa közelében található.

Az önkormányzat három városrészben végez korszerűsítési munkálatokat. A várhegyi széplátó környékén található területet megvásárolta, itt parkolók kerülnek kiépítésre. Ezáltal a Várköz felől is megközelíthetővé válik az ingatlan, kedvező körülményeket biztosítva a turisták számára.

A Sipos-hegyi kilátóhoz felvezető út szintén felújításra kerül, továbbá az erdőben lévő sétány világítása is korszerűsítésen esik át, biztonságosabbá és látványosabbá téve a túrákat.

A legegyedibb megoldás pedig a Szaplonczay sétányon és környékén várható: az ide tervezett kilátó kinyúlik a levegőbe, különleges kilátást biztosítva a Balatonra. Ehhez kapcsolódóan a sétány is megújul, a burkolattól kezdve, a fakerítésen át egészen a padokig, élvezetesebbé téve a szemünk elé táruló látványt, tudtuk meg Fonyód polgármesterétől Hidvégi Józseftől.

További bejegyzések
15
Mar
A fejlesztések éve lehet az idei Fonyódon
I
March 15, 2019

A településen új kilátó, illetve bringaút épül és néhány strandot is fejlesztenek.

Tovább olvasom
Oldal tetejére
easy finder