Kérdése van? Írjon nekünk!
contact us

Ha kérdés merült fel Önben kérjük írjon nekünk vagy hívjon a +36 70 709 8326-os számon!

Köszönjük! Üzenetét sikeresen elküldtük! 

Oops! Kérjük próbálja meg újra!

17
Sep

Az örök kérdés: déli vagy északi part?

I
September 17, 2019

A Balatont teljes joggal nevezzük a magyar tengernek. A nyári szezonban tömegesen ülünk autóba vagy vonatra, hogy célbaérve megmártózzunk a tó jellegzetesen zöldeskék színű vizében, vitorláshajóval szeljük a hullámokat, vagy éppen a strandon napozzunk. Emellett szívesen barangoljuk be a tóparti települések utcáit és tereit, csodáljuk meg a régió megannyi természeti szépségét, és persze ki nem hagynánk a Balaton-vidék tipikus halételeit és minőségi borait sem. De hiába értünk egyet a táj egyedülálló értékeit illetően – továbbra is feloldhatatlannak látszik az örök dilemma: a déli vagy az északi part a vonzóbb?

A mérlegelés szempontjai

Azt persze nem lehet – és nem is akarjuk – elvitatni, hogy mindkét partszakasz bővelkedik a természeti és történelmi látnivalókban, valamint a kikapcsolódást, feltöltődést biztosító településekben. Csakhogy a kérdés eldöntéséhez mindezeken túl olyan szempontokat is mérlegelnünk kell, mint a megközelíthetőség vagy éppen a fürdés és a strandolás körülményei. Ezek alapján pedig már határozottan a déli part felé billen a mérleg nyelve. Fonyód, Balatonföldvár vagy akár Siófok nem véletlenül tartoznak a legnépszerűbb üdülőközpontok közé: a Balaton déli partszakaszának kiépítettsége révén autóval vagy vonattal is könnyen és gyorsan elérhetőek, a lassan mélyülő, sekély víz pedig a nagycsaládosoknak is ideális fürdési lehetőséget biztosít.

Siófok
Aktív kikapcsolódás vagy életvitelszerű nyugalom

Mindemellett arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy egészen más szempontok érvényesülnek, ha nyaralási célpontot keresünk, vagy ha állandó otthonra szeretnénk lelni a Balaton partján. Előbbi esetben inkább az aktív kikapcsolódás lehetőségeit tartjuk szem előtt, utóbbinál már fontosabbnak érezzük a nyugalmas és biztonságos életkörülmények megteremtését, valamint a városi infrastruktúra nyújtotta előnyöket. Ha Fonyódot választjuk, semmiről sem kell lemondanunk: egyszerre élvezhetjük a vidéki élet békéjét, a városiasodás adta lehetőségeket és a régió sajátos földrajzi adottságait.

Szívesen töltené mindennapjait a Balaton partjától néhány percnyire? Válassza ki új otthonát vagy nyaralóját a fonyódi Edison Villában!

További bejegyzések
27
Nov
Novemberi helyzetjelentés az építkezésről
I
November 27, 2020

Újabb képek az építkezésről.

Tovább olvasom
27
Nov
Fonyódról az egyik legszebb a panoráma a Balatonon
I
November 27, 2020

A Sipos-hegyről és a Vár-hegyről gyönyörű panoráma nyílik a tóra. Évente több százezer ember hajózik át innen a túlsó partra.

Tovább olvasom
24
Sep
A bélatelepi villasor
I
September 24, 2020

Fonyód fürdőélete az 1860-as években kezdődött, amikor a földbirtokos gróf Zichy Béla jószágigazgatója – ellenőrizvén a lengyeltóti uradalomhoz tartozó Fonyód puszta majorságát – a hegy alatti Balaton partonfürdőzött családjával, később barátaival. Ők voltak az ún. „ősfürdőzők”, akik...

Tovább olvasom
Oldal tetejére
easy finder