Kérdése van? Írjon nekünk!
contact us

Ha kérdés merült fel Önben kérjük írjon nekünk vagy hívjon a +36 70 709 8326-os számon!

Köszönjük! Üzenetét sikeresen elküldtük! 

Oops! Kérjük próbálja meg újra!

15
Mar

A fejlesztések éve lehet az idei Fonyódon

I
March 15, 2019

Már most is csodálatos a kilátás a Fonyódi magaspartról. A jelenlegi három kilátót több mint 40 ezren látogatják egy szezonban. Most egy újabb egyedit is terveznek. Ez 6-7 méteren keresztül benyúlna szinte a Balaton fölé, egyedülálló panorámával.

A statikusok már dolgoznak ezen.

- Egy ilyen kinyúló kilátót nem nehéz megépíteni kőre, sziklára, de ide a magaspartra ez egy komoly kihívás volt a tervezőknek is és az önkormányzatnak is. A turisztikai ügynökség kilátó fejlesztési projektjének a keretén belül fog megvalósulni. Két hete írtuk alá a szerződést - mondta Hidvégi József, Fonyód polgármestere.

A tervek szerint már idén szeptemberben elkezdődnek a munkálatok és a jövő szezonra el is készülhet az új kilátó. Ezek a fejlesztések is a térség turisztikai vonzerejét növelnék. Azonban erre így sem lehet panasza a városnak, hiszen az elmúlt 8 évben folyamatosan nő a náluk töltött vendégéjszakák száma. Ezt segítik a szezont meghosszabbító programok is.

A februári kolbászfesztiválon például több mint 10 ezren vettek részt, de számos nagysikerű rendezvény így a Harcsafesztivál, a Rock vagy a Retro Balaton is népszerűvé teszi a várost. Mindezeken túl most a strandok fejlesztésre is pályáztak Fonyódon.

- Van egy új pályázat amivel a szabad strandokat is fejleszteni tudják, illetve a fonyódi piac tavaly lett fejlesztve. Idén már 3 napos lesz, tehát hétfőn is lesz Fonyódon piac. Érdemes még megemlíteni a kerékpárutat, ami most lázba hozta az embereket - tette hozzá Posza Róbert, a Fonyódi Turisztikai Egyesület elnöke.

A kerékpárút Csisztáig menne, amely régi vágya volt a turistáknak, ráadásul ezzel az elő és az utószezonban is még több embert lehetne megmozgatni.

forrás: kapos.hu

További bejegyzések
27
Nov
Novemberi helyzetjelentés az építkezésről
I
November 27, 2020

Újabb képek az építkezésről.

Tovább olvasom
27
Nov
Fonyódról az egyik legszebb a panoráma a Balatonon
I
November 27, 2020

A Sipos-hegyről és a Vár-hegyről gyönyörű panoráma nyílik a tóra. Évente több százezer ember hajózik át innen a túlsó partra.

Tovább olvasom
24
Sep
A bélatelepi villasor
I
September 24, 2020

Fonyód fürdőélete az 1860-as években kezdődött, amikor a földbirtokos gróf Zichy Béla jószágigazgatója – ellenőrizvén a lengyeltóti uradalomhoz tartozó Fonyód puszta majorságát – a hegy alatti Balaton partonfürdőzött családjával, később barátaival. Ők voltak az ún. „ősfürdőzők”, akik...

Tovább olvasom
Oldal tetejére
easy finder